جزئیات بیست و سومین جشنواره بین المللی مرکز روایت تشریح شد – خبرگزاری مهر | ایران و اخبار جهان



به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری بیست و سومین جشنواره بین المللی داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صبح روز شنبه ۲۰ آذرماه ۱۳۹۳ در سالن همایش های کانون آفرینش های فرهنگی هنری برگزار شد. مرکز

در این نشست مهدی علی اکبرزاده مدیرکل کانون پرورش فکری، محمد گودرزی دهریزی دبیر جشنواره روایت، قاسم سلیمانی مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل و مدیران جشنواره حضور داشتند.

در ابتدای این نشست مهدی علی اکبرزاده مدیر مرکز ضمن خیرمقدم به خبرنگاران و حاضران در جلسه، فعالیت های کانون را به نفع خانواده، کودکان و نوجوانان دانست که منجر به اخبار شیرین و زیبایی می شود.

علی اکبرزاده با تاکید بر اهمیت قصه گویی و قصه گویی ادامه داد: قصه گویی با فرهنگ و روحیه ما گره خورده است و ما قصه گویی را از کوچک تا بزرگ دوست داریم. در واقع ما با داستان مشکلات زیادی ایجاد می کنیم و به کمک آن مطالب خود را راحت تر و شیرین تر به دیگران منتقل می کنیم. داستان انتقال پیام ها را تسهیل می کند و خلاقیت را تشویق می کند، بنابراین با روح بیننده سازگار است.
وی افزود: زمانی که داستانی بیان می شود، مخاطب شخصیت های داستان را برای این محتوا، تصویرسازی و متناسب با علایق خود در ذهن خود مجسم می کند. از این رو؛ داستان سرایی موضوع بسیار شیرینی است و هنرمندان، متفکران و نویسندگان جدیدی می توانند برای شنیدن آنها متولد شوند.

مدیر مرکز درباره بیست و سومین جشنواره پریان گفت: حدود 27 هزار اثر وارد جشنواره شد و در این مرحله مرحله اول به صورت کاملا مجازی و با ارسال فیلم به پایان رسید. بعد از آن صحنه منطقه ای مجازی و پر جنب و جوش داشتیم که راوی ها در جای خود بودند، قصه سرایی در جای خود بود و هیئت داوران حضوری کار را قضاوت می کردند و در تهران متمرکز می شدند. تعامل خوب هیئت منصفه و راویان یکی از نکات مثبت این رویداد مجازی بود.

وی ادامه داد: ارزیابی آثار ابتدا در سطح استانی، سپس منطقه ای و سپس در سطح بین المللی انجام شد و قسمت پایانی جشنواره به صورت حضوری از 25 تا 30 آذر در تهران برگزار می شود. قرار داده و از طریق فضای مجازی پخش شود.

علی اکبرزاده ایجاد فضای موثر رسانه ای را از مزیت های جشنواره مجازی برشمرد و ادامه داد: بسیاری از مردم می توانستند از طریق فضای مجازی جشنواره را تماشا کنند.

این قصه گو با بیان اینکه قصه گویی یکی از ویژه برنامه های کانون پرورش فکری است، گفت: در ایران جشنواره موازی برای جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری نداریم و امیدواریم جشنواره قصه گویی تداوم داشته و توسعه پیدا کند. در سطح بین المللی و شرکت کنندگانی از پنج قاره داشتیم که نیاز به حضور فیزیکی داشتند که نشان از استقبال از جشنواره دارد.

وی افزود: بیست و یک راوی خارجی به مرحله پایانی رسیده و آثار خود را به صورت مجازی ارائه کرده اند.

علی اکبرزاده در تشریح تغییرات این دوره از جشنواره روایت گفت: معیارهای ارزیابی بررسی شد و با تغییراتی که انجام شد، آثار با کمترین مشکل مورد بررسی قرار گرفتند. یکی دیگر از رویدادهای مهم بیست و سومین جشنواره سالانه قصه گویی، اضافه شدن بخش های جدید به جشنواره بود. بخش های «داستان نویسی به زبان اشاره»، «مقاله نویسی» و «پادکست» در مقاله نویسی بحثی پژوهشی را به راه انداخته است و از این رو مجموع مقالات ارسال شده به جشنواره در قالب کتابی به نام راوی منتشر خواهد شد.

مدیر مرکز در پایان سخنان خود از رونمایی از پوستر بیست و چهارمین جشنواره بین المللی روایت در مراسم اختتامیه این جشنواره خبر داد و از اصحاب رسانه خواست تا برای پوشش بهتر این دوره از جشنواره همکاری کنند.

محمد گودرزی دهریزی دبیر بیست و سومین جشنواره قصه گویی کانون در ادامه این نشست با بیان اینکه این جشنواره در دو بخش اصلی و جنبی کار خود را آغاز کرده است، گفت: بخش اصلی جشنواره شامل داستان هایی در «ملی»، «بین المللی» و بخش های سنتی «زبان اشاره»، «صوت یا پادکست» و «90 ثانیه»، اما این نامزدها مورد انتقاد قرار گرفته و در حال بررسی دقیق‌تر آن‌ها هستیم تا از حروف دقیق‌تر در روند اجرایی جشنواره بعدی استفاده کنیم.

دهریزی افزود: اما قسمت بعدی بخش دیگر و بسیار مهم جشنواره است. البته جشنواره ای با این سن و سال نمی تواند از روند دانش در حوزه قصه گویی غافل شود و بنابراین این ایده که قصه گویی با دانش قصه گویی رشد می کند محقق شده و بخش علمی برای این منظور راه اندازی شده است.

وی افزود: در فراخوان منتشر شده از سوی کانون، تمامی قالب ها از قبیل مقالات پژوهشی، کتاب، مقاله و آثار دانشجویی موضوع روایت به دبیرخانه ارسال و پس از بررسی در مراسم اختتامیه جشنواره، از محققانی که در تحقیق داستان سرایی نقش دارند تشکر می شود.

دبیر جشنواره بیست و سوم درباره روند برگزاری جشنواره تاکید کرد: روند جشنواره بیست و سوم ماهیت آن با بیست و دو دوره قبل کاملا متفاوت است. در گذشته اینطور بود که همه راوی ها می آمدند و قصه هایشان را در صحنه استانی پخش می کردند، انتخاب می شدند و وارد مرحله منطقه ای می شدند و پس از مسابقه در این مرحله به قسمت پایانی بازگشتند و در این مرحله به برگزیدگان پس از اجرا جوایزی اهدا شد. اما در جشنواره بیست و سوم ابتدا همه آثار به صورت فیلم ارسال شد و سپس اجرای زنده مجازی برگزار شد و در مرحله پایانی انتخابات به تهران می آیند و داستان خود را به صورت زنده نمایش می دهند.

گودرزی دهریزی افزود: در این جشنواره تلاش زیادی شده است تا اجراها در هر مرحله یک قدم به واقع گرایی بیشتر نزدیک شوند.

وی درباره شرکت کنندگان در بخش های مختلف اظهار کرد: در بخش بین الملل 19 راوی داخلی و 21 راوی خارجی حضور دارند که اهالی داخلی حضور فیزیکی دارند و در بخش خارجی فیلم ها از قبل وارد شده و هیئت داوران این فیلم ها را قضاوت خواهند کرد. که در روز جداگانه در جشنواره مورد ارزیابی قرار می گیرد.

دبیر جشنواره بیان کرد: قسمت دیگری که در جشنواره حضور دارد و به صورت جداگانه در یک روز داوری می شود، بخش آیینی سنتی است که از سه نوع پرده خوانی، قصه گویی و شمایل نگاری تشکیل شده است.

گویندگی زبان اشاره از دیگر بخش‌هایی بود که دهریزی به آن اشاره کرد و گفت: راویان زبان اشاره امسال با چهار راوی در جشنواره حضور داشتند و جنبه آزمایشی دارد و امیدواریم در جشنواره‌های آتی گنجانده شود، صورتجلسه جشنواره را تصویب کنید.

وی افزود: بخش غیر مسابقه ای امسال به صورت یک بخش کوچک به جشنواره اضافه شد و در تمام ارزیابی های مرحله منطقه ای افرادی بودند که اجراهای ویژه ای داشتند اما با فرم ارزیابی جشنواره تفاوت داشتند، هرچند جزو برگزیدگان ما نیستند. آنهایی که

وی تاکید کرد: بخش غیر رقابتی به ویژه در بخش بین المللی بسیار مهم است و به عنوان دبیر این جشنواره معتقدم بخش بین المللی ممکن است در آینده غیررقابتی باشد زیرا بسیاری از شرکت کنندگان خارجی به دلیل عدم حضور در جشنواره در جشنواره حضور ندارند. به رقابت.” داستان های 90 ثانیه ای، داستان های صوتی و پادکست های داستانی در سه مرحله داوری می شوند.

دبیر جشنواره قصه گویی گفت: یکی از تفاوت های این جشنواره با گذشته این است که همه بخش ها جدا هستند و هر بخش جداگانه داوری می شود.

وی همچنین درباره قسمت های شگفت انگیز و جدید جشنواره گفت: داستان های صوتی و قسمت 90 ثانیه ای از قسمت هایی است که در دوره قبل اضافه شد و ایده های بسیار خوبی بود. امسال پادکست داستانی به جشنواره اضافه شد که امیدوارم ادامه داشته باشد.

وی در پایان به اضافه شدن بخش نقد داستان اشاره کرد و گفت: پس از اجرای داستان در بخش دیگر، گروه نقد با راویان صحبت می کند و از آنجایی که بحثی در مورد داوری وجود ندارد، می تواند بسیار آموزنده باشد. “

در پایان این نشست مدیر انجمن و دبیر بیست و سومین جشنواره بین المللی داستان به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

همزمان با شب یلدای 1400 مرحله نهایی بیست و سومین جشنواره بین المللی روایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

دیدگاهتان را بنویسید